Čuveni Minja Subota sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu

221

Voditelj i kompozitor Milan Minja Subota sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Od Minje su se oprostili porodica, kolege, brojne ličnosti iz javnog života, prijatelji i poštovaoci. Preminuo u petak, 17. septembra, u 83. godini.

Minja Subota ostat će zapamćen kao vrhunski voditelj, kompozitor i zabavljač, a proslavio se kao autor kultne dječije televizijske emisije “Muzički tobogan”.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim poznatim televizijskim serijalima: “Od glave do pete”, “Igre bez granica”, “Željoteka”, “Sve igračke sveta”, “Muzički balon” i “Nedeljno popodne”.

Komponovao je brojne pjesme na stihove istaknutih pjesnika kao što su “Razbole se lisica”, “Deca su ukras sveta” i “Išli smo u Afriku”.

Prije sahrane održana je komemoracija u organizaciji Dječijeg kulturnog centra – ustanove u kojoj je Minja bio predsjednik Upravnog odbora.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.