Cvijeće na spomen-ploči poginulim policajcima u ZDK-u

334

U okviru obilježavanja Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u prisustvo članova porodica poginulih i umrlih policajaca, brojnih radnih kolega i prijatelja, ministar Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut sa saradnicima položili su cvijeće na spomen-ploču pripadnicima MUP-a ZDK-a poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

MARKETING

Ministar Arsenić poručio je da na ovaj način žele očuvati živu uspomenu na ove policajce i njihovo djelo, jer su oni u teškom i tragičnom, ali slavnom vremenu ugradili svoje živote u temelje naše slobode i demokratske države.

-Ovo je najmanje što za njih možemo učiniti – naveo je ministar Arsenić.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti, policijski komesar Semir Šut je istakao da su policajci čija su imena ispisana na spomen-ploči najbolja generacija i bez žrtve ove generacije i naše žrtve ne bismo imali državu, slobodu i ne bismo mogli obilježavati Dan policije ZDK-a.

Pripadnici policije su se, nakon odavanja počasti u sjedištu policija u Zenici, zajedno s članovima porodica poginulih policajaca uputili u Maglaj na cjelodnevni izlet i druženje.

Dan sjećanja na poginule pripadnike policije organiziran je u sklopu obilježavanja Dana policije Zeničko-dobojskog kantona, čija je centralna manifestacija planirana za petak u Zenici.

Komentari

komentara