Naslovnica ZDK Da li će zavi...

Da li će zavidovićki srednjoškolci dobiti besplatne mjesečne karte?

29

Na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Zavidovići jednoglasno je usvojen zaključak čiji je cilj pokretanje procedure za bolje finansiranje prevoza učenika u srednje škole.

Zadatak službi i direktora škola je da dostave podatke o broju učenika koji putuju i koji imaju potrebu za prevozom do naredne sjednice općinskog vijeća.

– Na sjednici se moglo uočiti da su pojedini vijećnici ukazali da je načelnik bio dužan još mnogo ranije da krene u tom pravcu, te da je to bila njegova njegova obaveza – kaže nam jedan od vijećnika.

Većina inicijativa je dobila podršku vijeća, što je jasan pokazatelj opredjeljenosti kompletnog vijeća za pozitivne stvari.

– Ova procedura će vjerovatno potrajati, a vijeće će po svemu sudeći uz rebalans budžeta nastojati dopuniti transfer, te imati podatak za naredne korake ka rješavanju ravnopravnog sufinansiranja prevoza za svu djecu, što ranije nije bila praksa- ističe naš sagovornik.

– U zavisnosti od cijene kompletnog prevoza kao i mogućnosti općine, mjesečne karte bi trebale biti sufinansirane, ili ako bude mogućnost, u potpunosti plaćene svim srednjoškolcima – zaključuje za kraj sagovornik.

 

Visoko.co.ba/Zdici.info

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.