Da li vam se dopada novi Audi S7 Sportback u “Firmament” metalik plavoj boji?

139

Audi je nedavno predstavio najnoviju generaciju modela S7 Sportback. Model namijenjen evropskom tržištu poseduje trolitarski V6 TDI dizel agregat koji razvija 344 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Na drugim tržištima, ovaj model će se prodavati sa 2.9-litarskim TFSI V6 agregatom.

Upravo je jedan dizel Audi S7 Sportback izložen na Audi Forumu u gradu Nekarsulm u Nemačkoj. Taj model je ofarban u “Firmament” plavu metalik boju koja mu stoji fantastično. Iako nije riječ o “Audi Exclusive” boje, ona košta dodatnih 1.000 eura u Nemačkoj.

Prema zvaničnim podacima iz Ingloštata, Audi S7 Sportback u prosjeku troši između 6,2 i 6,5 litara goriva na 100 pređenih kilometara. Pritom emisija ugljenikovog dioksida iznosi 170 g/km. Nije loše za veliki porodični automobil od dve tone koji do “stotke” ubrzava za samo 5,1 sekundu. Zar ne?

Kako bi vožnja ovog modela bila više u sportskom maniru, Audi je S7 TDI model značajno unaprijedio. Naime, unaprijeđen je sistem upravljanja, instalirano je sportsko vješanje (klirens manji za 10 mm). Takođe, instaliran je performantni kočioni sistem sa kočinom kliještima sa šest klipa i diskovima prečina 400 mm naprijed, i 350 mm na zadnjim točkovima.

Vizuelno, Audi S7 Sportback se odlikuje većim usisnicima za vazduh i maskom koja je modifikovana. Tu su i nova kućišta bočnih retrovizora i felne veličine 20 cola, koje su dio standardne opreme.

U kabini se ističu kontrastni šavovi, detalji od brušenog aluminijuma, papučice od nerđajućeg čelika i slično. Tu je naravno i digitalna instrument tabla sa S grafikom.

Volan sa “ravnim dnom” je na ovom automobilu dostupan kao opcija. Sjedišta su (iako ih na fotografijama ne vidimo) presvučena alkantarom (standard) ili jedinstvenom Valcona kožnom presvlakom.

 

 

Visoko.co.ba/vrelegume.rs

Komentari

komentara