Dačić: Ako neko pokuša da uništi RS, Srbija neće sjediti skrštenih ruku

472

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Laktašima da nema promjene Dejtonskog sporazuma bez saglasnosti tri naroda i dva entiteta u Bosni i Hercegovini.

MARKETING

– To znači da svako ko pokušava da uništi RS, mora da bude svestan da Srbija neće sjediti skrštenih ruku – ustvrdio je on.

Dačić je dodao da to govori jer mnogi u predizbornoj kampanji pokušavaju da, kako je naveo, podignu svoje rejtinge antisrpskom kampanjom, stalnim optuživanjem RS i njenog rukovodstva.

– Maksimalno garantujemo opstanak RS i prava srpskog naroda na ovom području. Vaš glavni projekat i nikada ga ne zaboravite, jeste da očuvate ono što ste u krvi stekli za vrijeme rata u BiH – ustvrdio je Dačić.

Na otvaranju zadnje dionice autoputa Banja Luke-Doboj, danas u Laktašima, Dačić je istakao i da je „veoma važno da svi putevi vode do Beograda“.

– Neću biti zadovoljan dok ne napravite jedan takav put – ustvrdio je Dačić.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je rekao da autoput nije samo put ekonomske i socijalne integracije.

– Kada se završi autoput do Drine, biće i nacionalni – ustvrdio je Dodik.

Budući da autoput nosi naziv „9.januar“, pozvao je nadležne iz „Autoputeva RS“ da table s tim nazivom postave na više mjesta.

– Da nije bilo one sramne odluke da se ukida ‘Dan RS’, vjerovatno se ovaj put ne bi zvao 9.januar. Baš zato što su nam to spriječili evo im kroz srce RS 9.januar – ustvrdio je on.

Dodik je dodao i da oni koji žele mir grade autoputeve, a oni koji to ne žele, “grade vojne snage”.

Zahvalio je kreditorima EBRD-u i EIB-u, iz čijih sredstava je izgrađen autoput.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović je rekla da bez modernih saobraćajnica nema napretka RS niti razvijene ekonomije, izrazivši nadu da će se narednih godina izgraditi autoputevi prema Prijedoru, te Bijeljini, kao i brze ceste i moderne soabraćajnice od Pala, Sokoca do Vardišta i granice sa Srbijom.

Okupljenim građanima u Drugovićima kod Laktaša, gdje je ozvaničen završetak cjelokupne trase autoputa Baja Luka-Doboj, obratili su se i predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, gradonačelnici Banje Luke Igor Radojičić, Doboja Obren Petrović te načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Komentari

komentara