Dačić: Nije Vlada obdanište, pa da nas premijerka vaspitava

"Nije Vlada obdanište pa da premijerka bude vaspitačica, a mi djeca. Nema šta da obuzdava. Vlada je tim, premijerka mu dođe kao prva među jednakima”, rekao je Dačić.

117

“Imamo ciljeve i svako se trudi da ih što bolje ispuni. Mnogi bi voljeli da vlada izgleda kao raštimovani orkestar, ali i novi dirigent, iako nije kalibra kao stari, ne diriguje loše”, rekao je Dačić u intervjuu za “Kurir”, odgovarajući na pitanje da li je premijerka Ana Brnabić u stanju da “zauzda ministre”.

MARKETING

Istovremeno, on je odbacio napise pojedinih medija o svađama između članova vlade, objasnivši da ako neko ima različito mišljenje ili argumentovano kritikuje ne znači da se svađa.

Upitan da objasni po čemu se razlikuju sjednice Vlade vođene dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vučić i sjednice koje vodi Ana Brnabić, Dačić je kazao da su ljudi različiti, a da Vučić ima autoritet koji rijetko ko posjeduje, a da je za njega važno da je Brnabićka izabrana na Vučićev prijedlog.

Dačić je, odgovarajući na pitanje da li zamjera Ani Brnabić što se javno hvali da ga je rušila 5. oktobra sa vlasti, rekao da može lično da zamjeri bilo kome u Vladi koliko hoće, ali da je politika “ozbiljna stvar”.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara