Dan Gimnazije “Visoko”: Hanka Mušinbegović učenica generacije

876

Gimnazija “Visoko” Visoko danas obilježava 75. godišnjicu osnivanja škole. Povodom ovog važnog datuma za školu, učenici i profesori Gimnazije su pripremili prigodan program, ali na nešto drugačiji način. Ove godine su odlučili svoj tradicionalni Dan škole pretvorili u virtuelni, tako da ćete program koji su pripremili moći pogledati online na njihovoj Facebook stranici.

MARKETING

Na osnovu prijedloga direktora i odluke Nastavničkog vijeća, Školski odbor Gimnazije “Visoko”, na sjednici održanoj 20.05.2020. godine donio je odluku da se za školsku 2019/2020. pohvale svi učenici, profesori i ostali radnici Gimnazije “Visoko” za spremnost, odgovornost i snalaženje u novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

Ovom prilikom su posebno pohvalili najbolje učenike maturskih odjeljenja za odličan uspjeh i primjereno vladanje.

“Dragi učenici, roditelji, poštovane kolegice i kolege, uvaženi prijatelji škole, sve vas srdačno pozdravljam. Ove školske godine umjesto zajedničkog druženja u prostorijama škole, rezimiranja rezultata i promocije najboljih učenika 56. generacije, prinuđeni smo dio ovih aktivnosti prikazati na drugačiji način. Ipak, to neće umanjiti vrijednost, spremnost, vještine i kreativnost naših učenika i uposlenika da se snađu i u ovakvim okolnostima i daju svoj doprinos da se odvijanje nastavnog procesa u velikoj mjeri odvija onako kako je planirano. Bilo je uspjeha i do odluke o prekidu nastave, kao i u vrijeme pandemije, te uspjehe danas nećemo nabrajati. Ovo je prilika i obaveza da se svi pohvale za trud, zalaganje i odgovoran odnos prema novonastalim obavezama, i učenici i profesori.
Učenicima 56. generacije želim puno sreće, zdravlja, uspjeha i strpljenja u ostvarivanju životnih ciljeva. Žao mi je što nisu mogli ostvariti ono o čemu su maštali kao maturanti: defile, matursko veče i promocija, ali to neće utjecati na njihov trag koji su ostavili u ovoj školi. Oni su već dio baštine ove škole iz koje će ponijeti ono najvrijednije. Siguran sam da će uslovi u kojima smo se našli proteklih mjeseci uticati na sve, da se više cijene istinske ljudske vrijednosti, da više mislimo na svoje najbliže, na zdravlje, da budemo odgovorniji prema sebi, drugima i okolini. Roditeljima maturanata zahvaljujem na sradnji i podršci tokom četverogodišnjeg obrazovanja. Svim učenicima i uposlenicima Gimnazije “Visoko” čestitam Dan škole.” – poručio je Samir Purišević direktor Gimnazije “Visoko”

Za učenika 56. generacije Gimnazije “Visoko” je proglašena učenica prirodnog područja Hanka Mušinbegović.

Važno je napomenuti da će se maturski ispiti održati online od 1. do 11. juna 2020. godine.

Konkurs za upis učenika u 1. razred će biti objavljen 9. juna 2020. godine.

 

 

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević

Komentari

komentara