Naslovnica BiH Danas izbor n...

  Danas izbor novog predsjednika CIK-a

  35

  Članovi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine trebalo bi da danas, u skladu sa principom rotacije, tajnim glasanjem izaberu novog predsjednika CIK-a, i to iz reda srpskog naroda.

  Predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić rekla je Srni da 1. oktobra predsjedavanje CIK-om, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, treba da preuzme predstavnik iz reda srpskog naroda.

  “Upravo iz tog razloga u ovoj sedmici planirana je sjednica, da bi članovi CIK-a izabrali novog predsjednika. U CIK-u BiH imamo dva člana iz reda srpskog naroda (Novak Božičković i Branko Petrić)”, navela je Hadžiabdić.

  Ona je dodala da će sjednica biti održana u 9.00 sati i da je otvorena za medije.

  Prema njenim riječima, o pripremi za sjednicu juče je razgovarano na sjednici kolegijuma CIK-a.

  “Kolegijumu, nažalost, nisu prisustvovale neke kolege, među kojima i Suad Arnautović koji je tokom dana uputio pisani zahtjev da bude izvršena izmjena Poslovnika (o radu CIK-a) sa prijedlogom da mi bude produžen mandat”, pojasnila je Hadžiabdić.

  Ona je dodala da je tim povodom juče popodne održana hitna sjednica. “Svi članovi CIK-a, osim kolege Arnautovića, odbili su prijedlog izmjene Poslovnika jer smo smatrali da to uopšte nije u skladu sa zakonom”, rekla je Hadžiabdić.

  federalna.ba/visoko.co.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.