Naslovnica ZDK Kultura Dani Zaima Mu...

Dani Zaima Muzaferije 2018: I u Galeriji likovnih umjetnosti Kakanj svečano otvorena izložba Mehmeda Klepe

255

Sinoć je svečano otvorena izložba Mehmeda Klepe u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj, a u sklopu manifestacije “Dani Zaima Muzaferije”.

Prisutnima se obratio Aldin Šljivo kojem je ovo ujedno bila i zadnja aktivnost u JU KSC Kakanj budući da je imenovan za v.d. načelnika Općine Kakanj! Svakako je poručio i nastavak saradnje, kako kaže jače i još snažnije.

“Općina Kakanj drugu godinu zaredom podržava kulturnu manifestaciju Dani Zaima Muzaferije i potrudit ćemo se da i u narednom periodu podržimo različite kulturne aktivnosti u sklopu navedene manifestacije”, naveo je v.d. načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Udruženja Ars Tragovi iz Visokog, prof. Behija Kulović i autor izložbe Mehmed Klepo…

Javnost će imati priliku da pogleda izložbu Mehmeda Klepe narednih deset dana.

Također, pored otvaranja ove izložbe u okviru manifestacije Dani Zaima Muzaferije 2018. sinoć je odigrana i prva predstava. Riječ je o predstavi “Zrno soli, ili, Sretan ti rođendan, Marina!”, koju su izveli članovi Narodnog pozorišta Tuzla u koprodukciji sa Prešernovim gledališčem iz Kranja (Slovenija). Predstava je odigrana na pozornici Gradskog Kina Visoko.

U nastavku manifestacije očekuje nas raznovrstan program, te će tako u petak biti otvorena III postavka izložbe Mehmeda Klepe u Galeriji Likum76 Visoko, dok će u subotu biti odigrane dvije predstave.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.