Naslovnica Sport Ostali sportovi Davis Cup: Bi...

Davis Cup: BiH i Poljska će se sastati u zeničkoj Areni

121

Gradska arena u Zenici bit će domaćin narednog susreta najboljih tenisera Bosne i Hercegovine protiv reprezentacije Poljske, koji će odigrati  od 3. do 5. februara 2017. godine. Upravni odbor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku o domaćinstvu meča prvog kola Davis Cup-a, i nakon odlično organiziranog meča protiv Tunisa, ponovno se opredijelio za Zenicu.
Selekciju Bosne i Hercegovine će prema najavama predvoditi trenutno najbolji bh igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

“Naša selekcija se prvi put plasirala u Prvu skupinu EA zone i s ponosom možemo kazati da će Zenica biti domaćin našim najboljim teniserima u ovom historijskom meču. Nakon Tunisa dobili smo sve pohvale i najviše ocjene za organizaciju tog meča, i kao nagrada za sve to ukazano nam je povjerenje od Upravnog odbora saveza za organizaciju meča s Poljskom. Iako će ovaj meč od nas zahtjevati viši stepen angažiranja svih materijalnih i kadrovskih resursa, nema sumnje da ćemo i ovaj ispit polažiti s najvišom mogućom ocjenom”, kazao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.
Prema najavama nastupiti će najbolji teniseri Bosne i Hercegovine i Poljske, a za danas je najavljeno službeno potpisivanje ugovora o domaćinstvu ovog meča, koji će potpisati direktor Arene Feđa Jovanović i direktor Davis Cup selekcije BiH Senad Hadžimešić.

(scsport.ba)

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.