De Nirova bivša asistentica podigla tužbu protiv slavnog glumca zbog seksualne diskriminacije

111

Slavni glumac Robert De Niro našao se na meti optužbe teške 12 miliona dolara nakon što ga je njegova bivša izvršna asistentica Chase Robinson optužila za seksualnu diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje.
Ovu tužbu Chase Robinson podigla je na Saveznom sudu na Manhattanu nakon što ju je De Niro tužio za utaju šest miliona dolara, jer je, kako tvrdi, koristila kreditnu karticu njegove kompanije za vlastite potrebe.

MARKETING

Robinson je za De Nira počela raditi 2008. kao izvršna asistentica. Otkaz je dala u aprilu ove godine, godinu i po nakon što je unaprijeđena u potpredsjednicu proizvodnje i finansija De Nirove kompanije. Tvrdi da ju je slavni glumac verbalno zlostavljao i tretirao kao svoju “uredsku suprugu”.

U optužbi je navela da je De Niro ponekad bio pijan i vikao na nju koristeći vulgaran rječnik te je tjerao da ga počeše po leđima ili mu veže kravatu, kao i da mu obavlja kućanske poslove. Osim toga, tvrdi da je tokom radnog vremena imao običaj nositi pidžamu te da je od nje zahtijevao da mu uđe u spavaću sobu kako bi ga probudila.

Navodno je De Niro očekivao da mu Robinson uvijek bude na raspolaganju pa je radila do 11 sati dnevno, no nikada nije plaćena prekovremeno.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara