De Rossi napušta Romu nakon 18 godina provedenih u klubu

72

Legendarni italijanski fudbaler Daniele de Rossi napustiće redove Rome nakon 18 godina provedenih u klubu, saopštila je danas zvanična stranica Vučice. De Rossi je ponikao u omladinskom pogonu Rome, te je dosad skupio 615 nastupa za rimski sastav i postigao 63 pogotka, a trenutno je na drugom mjestu po broju nastupa u ovom klubu odmah iza još jedne legende Francesca Tottija.

MARKETING

Za klub je debitovao 2001. godine nakon čega se brzo etablirao kao jedan od najboljih fudbalera u svijetu na svojoj poziciji, a kapitensku traku od Tottija je preuzeo 2017. godine nakon što se on penzionisao. Sa Romom je osvojio dvaput Kup Italije, 2007. i 2008. godine, te jedan Superkup 2007. godine kada je na San Siru postigao odlučujući pogodak protiv Intera. Ovaj iskusni veznjak se neće oprostiti od fudbala već će nastaviti igrati fudbal i sa 35 godina, no u nekom drugom klubu.

– Za ovih 18 godina De Rossi je bio srce Rome, te je bio jedan od najboljih veznjaka na svijetu i zahvalni smo mu na svemu što je učinio za naš klub, rekao je predsjednik kluba Jim Pallotta.

De Rossi će posljednju utakmicu za Romu odigrati protiv Parme, a danas u 12.45 će održati i pres konferenciju na kojoj će se medijima obratiti posljednji put kao fudbaler rimskog kluba.

(sport1.ba)

Komentari

komentara