Debitantski film reditelja Raška Miljkovića u bh. kinima od 27. septembra

Debitantski film reditelja Raška Miljkovića "Zlogonje" je svojom idejom, kreativnošću i toplom pričom koja govori o svim izazovima odrastanja već oduševio međunarodnu publiku. U distribuciji Una filma u kina u Bosni i Hercegovini stiže 27. septembra ove godine.

39

Film “Zlogonje” donosi priču o Jovanu, dječaku od deset godina čiji je život uslovljen stanjem sa kojim je rođen i misli da ga svi ostali vide samo na taj način. Kroz svoju maštu Jovan bježi u svijet fantazija gdje je slobodan da uradi sve i bude ko god poželi. Nenadano u njegovo odjeljenje stiže nova učenica Milica koja malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povrjeđivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Milicine maćehe, za koju vjeruje da je vještica i da ga je začarala. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje osjeća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga prihvata, ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao one u njegovoj glavi. A za njega najveća od svih je on sam. Jovan dolazi do ključnog trenutka kada mora da prihvati sebe takvog kakav je i baci se u tu najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara cijeli jedan novi svijet u kojem e će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu vještice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu prijetnju i postati pravi heroj.

U ovom ostvarenju o iskrenom drugarstvu dvoje mališana i njihovim nesvakidašnjim avanturama glavne uloge tumače Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, a ostatak glumačke ekipe čine Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Ova priča nastala je pod vodstvom producentice Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija, a scenario koji je nastao po motivima knjige “O dugmetu i sreći” autorice Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković.

Koproducent ​i na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.