Dejan Šćepanović (SDP): Neko mora preuzeti odgovornost za neviđeno divljanje nad ekologijom ispod JKP “Gradska groblja”

948

Na pozive i molbe građana obišao sam danas, kao vijećnik, deponiju koja se nalazi preko puta Gradskih grobalja pored parkinga, ali koja je prilično dobro sakrivena od pogleda sa glavne ceste – rastinjem.

MARKETING

smece gg 4Miris je nevjerovatan, vrste otpada raznovrsne, spomen obilježje stranom državljanu obraslo travom i “ukrašeno” smećem – to su otprilike utisci koje sam imao gledajući tu katastrofu.

smece gg 1Prema informacijama koje sam dobio od građana smeće tu dovoze svi ali najviše JP Gradska groblja.

Bile ove tvrdnje tačne ili netačne jasno je da neko mora preuzeti odgovornost za ovaj neviđeni divljakluk nad ekologijom ali i nad spomen obilježjem koje se nalazi u blizini.

smece gg 5U ludilu i bunilu zvanom “reforma javnog sektora” ja ne znam više čije je zaduženje uređivanje zelenih površina ali jasno je da i JP Gradska Groblja i JP Visočica pod reformskim umjetničkim imenom poznato kao i JP “Visoko” imaju odgovornost koju moraju preuzeti.

smece gg 6Kako god ono što znam jeste da JKP Visočica SIGURNO ima nadležnost nad odvozom otpada i bilo bi lijepo da novi direktor demonstrira da mu vještine nisu jedino uhljebljavanje SDA kadrova i printanje “JKP Visoko” na kantama i kontejnerima i ODMAH sutra ukloni ovu prirodnu katastrofu.

(Preuzeto sa Facebook profila vijećnika Dejana Šćepanovića)

Komentari

komentara