Naslovnica Opći izbori 2018 Lejla Imamovi...

Lejla Imamović Jamaković nakon pobjede Komšića u Visokom: Večeras je veliko slavlje, BiH je pobijedila!

895

Nakon što je završeno prebrojavanje glasova za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Visokom, te nakon nezvaničnih podataka da je u našoj općini ubjedljivu pobjedu zabilježio lider Demokratske fronte Željko Komšić, iz visočkog općinskog odbora DF-a za Visoko.co.ba su potvrdili da je u toku veliko slavlje.

“U općinskom izbornom štabu Demokratske fronte Visoko u toku je veliko slavlje zbog ubjedljive pobjede prvog čovjeka DF-a. Željko Komšić prema našim podacima u Visokom ima 5.979 glasova, drugi iza njega je Šefik Džaferović sa 4.605 glasova. Kao što vidite radi se o apsolutnoj pobjedi Demokratske fronte Visoko nad svim ostalim političkim partijama kada je u pitanju izbor za člana Predsjedništva i visočkog glasačkog tijela”, kazala je za naš portal u ime visočkog DF-a Lejla Imamović Jamaković.

Također, veoma zanimljivi u narednim satima će biti i rezultati prebrojavanja glasova za ostale nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini, a s obzirom na ubjedljivu pobjedu Komšića pitali smo i da li se visočki DF nada pobjedama i na “ostalim frontovima”.

“Kada je riječ o ostalim nivoima vlasti, rezultati nam tek pristižu i još je rano govoriti o njima. Što se tiče Visokog ali i ostatka države, Bosna i Hercegovina je pobijedila, tako da smo opravdali svoj slogan BiH pobjeđuje“, zaključila je Imamović Jamaković.

Podsjećamo, prema nezvaničnim podacima do kojih je došao Visoko.co.ba poredak kandidata za Predsjedništvo BiH u Visokom je sljedeći:

Željko Komšić (DF) – 5.979
Šefik Džaferović (SDA) – 4.605
Denis Bećirović (SDP) – 3.247
Fahrudin Radončić (SBB) – 1.554
Mirsad Hadžikadić (Nezavisni kandidat) – 1.446
Senad Šepić (NB) – 719
Boriša Falatar (Naša stranka) – 145
Amer Jerlagić (SBiH) – 128
Dragan Čović (HDZ) – 89
Diana Zelenika (HDZ 1990) – 56
Jerko Ivanković – Lijanović (NSRZB) – 52

Naravno, važno je napomenuti da je riječ o nezvaničnim podacima te da je moguće da dođe do još nekih odstupanja, ali s obzirom na veličinu glasačkog tijela i broj glasova kojima raspolažemo, teško da neko može ugroziti poziciju Komšića na prvom mjestu u Visokom.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.