Naslovnica ZDK Crna hronika Detalji trage...

Detalji tragedije u KB Zenica: Žepčak skočio u smrt nakon saznanja dijagnoze

1045

Pacijent Kantonalne bolnice Zenica, četrdesetosmogodišnji K.K. iz Žepča, skočio je sinoć u smrt sa drugog sprata Odjela pulmologije (plućno, op.a.) koji se nalazi u sklopu Internog.

Kako saznaje Avaz.ba, Žepčak je odlučio okončati svoj život nakon saznanja da ima karcinom pluća. Zbog ove dijagnoze, preksinoć je, nakon što ga je pregledao medicinski tehničar, odlučio skočiti sa drugog sprata.

Prema riječima pacijenata, 48-godišnjak se ponašao najnormalnije. Nije bio psihijatrijski slučaj. Obavljena je vizita i ništa nije upućivalo da je Žepčak u depresiji zbog saznanja o bolesti.

Međutim, nakon što je tehničar završio sa pregledom i napustio odjel, nedugo zatim se čuo jak udar. Kada su pogledali kroz prozor, tijelo nesretnog Žepčaka nepomično je ležalo na pločniku. Ljekari su mu, nažalost, mogli samo konstatirati smrt.

Odmah nakon ovog incidenta, uviđaj su, pod rukovodstvom dežurnog tužioca, obavili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Još nije poznato hoće li biti naložena obdukcija tijela..

 

 

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.