DF odgovorio Čavari: Neće biti nikakvih konsultacija s ministrima, Dunović ostaje na funkciji

Nakon potpisane jedne ostavke

352

Demokratska fronta reagirala je na odluku predsjednika FBiH Marinka Čavare da potpiše samo ostavku ministra Feufa Bajrovića, a ne i ostala tri ministra DF-a iz Vlade FBiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

MARKETING

– Demokratska fronta današnju odluku predsjednika FBiH Marinka Čavare, da razriješi samo ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića, smatra smiješnom i nekonsekventnom. Ova odluka nema nikakvih posljedica po rad ministara Demokratske fronte u  Vladi Federacije, te nikakvih dodatnih konsultacija neće biti. Ministri DF-a su podnijeli neopozive ostavke, a gospodin Čavara može samo da izabere vrijeme kada će da ih razriješi.

S druge strane, Čavarina odluka pokazuje da smo mi u Demokratskoj fronti imali pravo: da HDZ i SDA imaju samo javna preduzeća, jer se ovom odlukom stiču uslovi da stranačke centrale SDA i HDZ upravljaju  javnim resursima entiteta FBIH.

Demokratska fronta još jednom želi obavijestiti javnost da većina u Federalnom parlamentu više ne postoji i da će SDA i HDZ morati tražiti drugdje nekoga ko bi, za razliku od DF-a, htio da učestvuje u kršenju zakona i ustava ovog entiteta i ove države.

Na koncu, želimo ovi putem obavijestiti gospodina Čavaru da potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda, Milan Dunović, neće podnijeti ostavku i da nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija do isteka mandata, ili dok SDA i HDZ ne nađu većinu u Federalnom parlamentu potrebnu da ga smijene.

Demokratska fronta nema namjeru omogućiti HDZ-u da u Federalnu vladu uvede SNSD Milorada Dodika,  jer to smatramo antidržavnim činom.“

Komentari

komentara