Naslovnica Opći izbori 2018 Diana Zelenik...

Diana Zelenika: Hrvati na izborima biraju između vlasti i ropstva

Diana Zelenika kandidatkinja je HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda. Potvrđeno je ovo nakon sjednice predsjedništva ove stranke u Mostaru.

68

Zelenika se na konferenciji za novinare obratila javnosti te poručila da će u oktobru Hrvati birati između vlasti i ropstva.

“Postavila bih pitanje – da li se nalazimo na početku nove, jedinstvene ere za naš narod ili se možda nalazimo na kraju naše istorije u BiH? Ovakva vremena su rijetka u istoriji. Ona su jedinstvena i neuporediva za generaciju koja se bori da bi preživjela. Hrvati 7. oktobra biraju između vlasti i ropstva”, kazala je Zelenika, pišu Vijesti.ba.

Kako je ocijenila, trenutna politika na terenu de facto doseže i dolazi na ishodište komunističko-stranačkisamoupravnog vladanja, zasnovanog na vlasništvu nekolicine, te planskoj i dogovorenoj ekonomiji istih.

“Mi imamo posla sa najopasnijim neprijateljem koji je ikada zaprijetio životu, slobodi i dostojanstvu svakog čovjeka u BiH. Tu nema mjesta milosti. Greška moćnih je u tome što misle da su zbog svoje moći izolirani od posljednica onoga što rade i njima ne treba suditi samo po djelima, već i po svijesti sa kojom su ta djela počinili”, navela je Zelenika.

Kriminalnu mašineriju koja drhti u svom oklopu straha pred odlučnošću hrvatskog i bh. čovjeka i pred gnjevom napaćenog naroda, potcrtala je, ne očekuje ništa drugo nego sramni poraz.

“Taj nacionalni kanibalizam, sticanje privilegija na protivzakonit način i raspojasana kleptokratija krunski su dokaz neispravnosti hrvatske politike prethodnih 20 godina”, ocijenila je Zelenika.

Kako je istakla, ti katastrofičarski negatori i zlomislioci i danas ljudima nastoje zamazati oči i podvaliti zlo i neuspijeh kao dobro i uspjeh.

hdz-1990-press-3

“BiH je zemlja za koju smo se borili, ona je jednako naša kao što je i bošnjačka i srpska. Mi ćemo tu državu jačati, graditi i izgraditi. Ona će nam svima biti na ponos, biće jaka, prosperitetna, zdrava i radosna. Biće lišena nacionalnih kriminalaca. Naša BiH će ponovo zauzeti istorijski, kulturno i političko mjesto koje joj pripada. Nove zdrave politike za novo vrijeme i sa novim ljudima. Dajem vam svoju riječ – ova zemlja će opet biti velika i snažna i radosna i zdrava. S povjerenjem u zajedništvo trebamo graditi bolju budućnost, neopterećeni prošlošću”, rekla je Zelenika, te naglasila da je potrebno prekinuti od nacionalista umjetno stvoreni začarani krug mrženje i zla.

Za razliku od dosadašnjih članova Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kaže da namjerava radti za BiH, a ne protiv BiH.

“Do sada smo imali priliku vidjeti da se radilo po principu – dogovorimo se da se ništa ne dogovorimo, da bi se pojedinci prikazivali kao jedini nacionalni lideri. U tome smo svi mi gubili zajedno. Ono što mi je svetinja jeste porodica. Dolazilo je ne samo do egzodusa, nego do raslojavanja i razdvajanja porodica. Udareno je u srž onoga što nam treba biti najveća vrijednost   “, poručila je Zelenika nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990 na kojoj je dobila jednoglasnu podršku za kandidaturu.

Upravo borbom za BiH, a u nadi da oni koji sada sjede na funkcijama više neće biti tu, istakla je da će odgovoriti na sve izazove koji je čekaju, pišu Vijesti.ba.

“Zahtijevaću krajnju dosljednost u beskompromisnom obračunu sa svim oblicima mita i korupcije, odnosno svake zloupotrebe službenog položaja i potkradanje državne imovine. Takođe, možemo i hoćemo postići znakovitije rezultate u privrednom, te kulturno-naučnom razvoju, te u podizanju životnog standarda svih građana, kao i jačanju međunarodnog položaja naše države”, poručila je Zelenika.

Takođe, naglasila je da je potrebno zaustaviti one koji u javnosti rasipaju nepostojeći sukob između islama i hrišćanstva, samo da bi se zadržali na vlasti.

Zbog svoje ljudskosti, dosljednosti, razboritosti i otvorenosti, te nepristrastnosti i odgovornosti imamo obavezu zaustaviti i sankcionisati rušenje države, njeno sistemsko pljačkanje i protjerivanje građana.

“Takođe, zalagaću se za nedjeljuvu, neotuđivu i neprenosivu konstitutivnost naroda, odnosno za konačnu konstitutivnost, bez obzira na brojnost istih”, navela je Zelenika.

Najveću pažnju posvetiće borbi protiv siromaštva i gladi, te njihovom iskorjenjavanju.

“Živimo u teškom, sudbonosnom i prelomnom vremenu, ali i najdalji put počinje prvim korakom – korakom koji znači da izađete na birališta 7. oktobra i jednim potezom izbacite zlo iz našeg doma, a uvedete dobro. Vratimo ugled i dostojanstvo Predsjedništvu BiH, vratimo dobro na pozicije moći. Zajedno za novi počatak”, poručila je Zelenika.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.