Divlje životinje napale stado ovaca u MZ Kralupi

1947

U srijedu,13. dana mjeseca oktobra u popodnevnim satima na privatnom poljoprivrednom gazdinstvu u zaseoku Čatići, koji pripada MZ Kralupi i nalazi se na granici sa općinom Ilijaš, desio se nemili događaj. Divlje životinje su napale stado ovaca koje se se nalazilo na svakodnevnoj ispaši i pri tom usmrtile četiri ovce.

Uznemireni mještani, koji su željeli ostati anonimni, na licu mjesta su nam kazali kako su prvo primijetili komešanje, a nakon toga i panično bježanje ovaca. Nisu mogli precizirati da li se radi o vuku, ali su nas informisali i da do sada, barem na ovom području, nije zabilježen ovakav slučaj. Na teren su odmah izašli i pripadnici Policijske stanice Visoko i Veterinarske stanice, koji su obavili uviđaj i preduzeli naredne korake.

Inače, radi se o poprilično zabačenom području sa veoma lošom putnom komunikacijom, ali i sa vrijednim i ljubaznim domaćinima sa kojima smo popričali i o životnoj svakodnevnici te im na kraju poželjeli mnogo zdravlja i sreće u privatnom i poslovnom životu uz nadu da ovakva dešavanja više neće biti povod naše posjete.

Visoko.co.ba/RTV Visoko/Slaven Mirković

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.