Đapo i predstavnici ArcelorMittala o planovima za zaštitu okoliša

44
Foto: Zenicablog.ba

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je danas u Sarajevu s predstavnicima ArcelorMittala Zenica o budućim poslovnim planovima i zaštiti okoliša za sljedećih nekoliko godina, saopćeno je iz tog ministarstva.

MARKETING

Na sastanku je predstavljen plan provedbe mjera propisanih okolišnom dozvolom izdatom 2016. godine te je razgovarano o zahtjevu za ponovno izdavanje okolišne dozvole i nastavku sudjelovanja predstavnika te kompanije u aktivnostima koje se provode u projektu “Peace Nexus”, odnosno uključivanje različitih sudionika u rješavanju problematike zaštite okoliša u gradu Zenici i šire.

Predstavnici ArcelorMittala Zenica istakli su zadovoljstvo održavanjem sastanka i mogućnošću prezentiranja postignutih rezultata kroz ispunjenje mjera propisanih okolišnom dozvolom.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima na polju zaštite okoliša, te opredjeljenje za što bolju saradnju u narednom periodu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma kojeg prenosi Ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću.

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.