Naslovnica BiH Politika Đokić: RS je ...

Đokić: RS je nezaobilazan faktor u Bosni i Herecgovini

28

RS je nezaobilazan faktor u Bosni i Herecgovini. Nju niko ne smije potcjenjivati i ona ne smije biti talac bilo čije politike u FBiH, kazao je novinarima u Banjoj Luci predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

Đokić ističe da Stranka demokratske akcije i dalje ima jak uthecaj u institucijama u FBiH, te želi da prije izbora predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosni i Herecgovini riješe svoje probleme. On navodi i to da će se boriti da sve one nadležnosti koje u Bosni i Hercegovini nisu dale rezultate, a ima ih mnogo, vrate na nivo eniteta. Ova stranka očekuje jedno ministarsko mjesto u Vijeću ministara Bosne i Herecgovine.

“Ni drugi entitet ni institucije Bosne i Hercegovine, ne smiju biti taoci bilo čije politike, u ovom slučaju ne smiju najmanje biti taoci politike SDA. Nadam se da će SDA to shvatiti, a i svi drugi koji mogu tome doprinjeti – ako to nije SDA, neka se oglasi odgovornim neko drugi ko će doprinijeti i preuzeti inicijativu da se što prije formiraju institucije Bosne i Hercegvovine. RS je spremna da formira svoj dio Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, mislim da niko ne smije da nas drži u poziciji taoca”, kazao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.