Dobar nastup Visočana u kuglanju za slijepe

386

U subotu 14. novembra sarajevska Zetra bila je mjesto održavanja XII federalnog prvenstva u kuglanju za slijepe. Nastupili su predstavnici četiri udruženja slijepih u pojedinačnoj konkurenciji. Organizator federalnog takmićenja je Savez slijepih  FBiH, a tehnički realizator Udruženje slijepih kantona Sarajevo. U kategoriji B1  najbolji je bio Godinjak Armen sa oborenih 343 čunja, kategorija B2 Đukić Zoran oborivši 605 čunjeva dok je u B3 najbolji bio Kapo Almedin sa 640 bodova. U konkurenciji žena B1 neprikosnovena u ovoj igri je Bojčić Ivana sa 433 boda dok je u B2 to bila Bajrić Munevera sa ukupno 645 bodova.

MARKETING

Drugo mjesto u kategoriji B1 pripalo je predstavniku iz USOV Visoko Jusić Elmedin sa ukupno 281 bodom i B2 Softić Sead iz Udruženja slijepih Visok sa oborenih 431 čunjem. U konačnici visočka ekipa postigla je ukupno 1149 bodova. Iako nedovoljno treniranja i pripremljenosti ovo je jako dobar plasman visočkih sportaša.

Senad Goralija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.