Dodik poslao oštru poruku u Narodnoj skupštini RS: Goodbye BiH, welcome RS!

406
Milorad Dodik / Foto: Radio Slobodna Evropa
Milorad Dodik / Foto: Radio Slobodna Evropa

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS posvećenoj odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o poljoprivrednom zemljištu u RS-u obratio se i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Poručio je da RS i srpski narod, kako je rekao, nemaju šansu u Bosni i Hercegovini. Ocijenio je da se oni “žele uništiti”.

“Narodna skupština je ključno mjesto svih naših odluka, važnih i ključnih. Zato se oko nje moramo okupiti. Ne smijemo oklijevati u donošenju odluke važnim za našu prošlost, sadašnjost i budućnost”, dodao je.

Zahvalio se zastupniku Senadu Bratiću iz Stranke demokratske akcije za to “što mu je otvorio oči” i poručio mu je da “ko se smije, zadnji se smije”.

“Naivni su oni koji misle da će im stranci spasiti državu”, naglasio je Dodik.

Kako je kazao, bio je naivan da će se stati ukidanjem entitetskih obilježja koja su proglašena neustavnim.

“RS je demokratska zemlja. U njenom radu učestvuju pripadnici konstituivnih naroda. Oni koji su se vratili neprestano upražnjuju svoj identitet… Bošnjacima je to malo. Politička je podvala da su Srbi pobili 300.000 Bošnjaka. Naravno da nije toliko pobijeno. Ubijeno je 94.000 ljudi u ratu… Ali na bazi podvala i medijske satanizacije, kreirana je međunarodna politika kažnjavanja Srba”, istakao je.

Ponovio je da ne treba biti naivan.

Tvrdi da je protjerano 85.000 Srba iz Tuzle tokom posljednjeg rata.

Genocid je nazvao “podvalom”.

Smatra da su i odluke visokog predstavnika “podvala”.

“Goodbye BiH, welcome RSexit”, zaključio je u svom govoru.

Posebna sjednica se održava zbog odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kojim se ono knjiži na entitet, proglasi neustavnim.

Sjednicu je inicirala predsjednica ovog entiteta Željka Cvijanović.

 

Visoko.co.ba / Radiosarajevo.ba

Komentari

komentara