Dodik poslao oštru prijetnju: Krize će nestati kada nestane BiH

1684
Milorad Dodik / Foto: Twitter
Milorad Dodik / Foto: Twitter

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je na sastanku održanom u Istočnom Sarajevu, predstavljenom kao svesrpski sastanak, istakao kako će proizvodnja kriza prestati kad nestane Bosne i Hercegovine.

Dodik je kazao kako su na sastanku prezentovane politike i učešće u odlučivanju na nivou oba doma Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH, najavivši kako odluke neće biti donošene.

“Sve ostaje u redovnoj aktivnosti, radno-pravna, komunikacijska i svaka druga aktivnost nije zaustavljena i zato je bilo potrebno ljudima objasniti o čemu se ovdje radi. Jedan broj se nije pokazo koherentnim za interese RS”, kazao je Dodik, prenosi Klix.ba.

Naveo je kako će Parlamentarna skupština BiH, odnosno Zastupnički dom i Dom naroda, Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH raditi.

“Svi poslanici će dolaziti na posao i ja ću dolaziti, ali neće biti donošene odluke”, rekao je Dodik, dodavši kako SNSD finalizuje aktivnosti vezane za zakon kojim bi strane sudije bile izbačene iz Ustavnog suda BiH.

Prema njegovim riječima, konstitutivni narodi bi imali svoje predstavnike u Ustavnom sudu BiH i potvrđivao bi ih Dom naroda.

“Vodili smo računa da prijedlog uvažava interese Bošnjaka. Ukoliko se odmaknu od linije odbijanja, vidjet će da afirmiše zajednički nivo”, kazao je Dodik.

Dodao je kako Bošnjaci odbijaju razgovarati o međuentitetskoj liniji razdvajanja vezanoj za Aneks II.

“Samo tri posto linije je markirano. Mi nećemo odustati da se provede Dejtonski sporazum. Bošnjaci samo govore da oni provode Dejtonski sporazam. Bez obzira na razliku, pozivam ih da sarađuju”, rekao je Dodik.

Dodik je prokomentarisao odlazak Dušanke Majkić na put u Beč, kazavši kako niko nije rekao da neće ići na službene sastanke.

“Mi ćemo svugdje ići da prezentujemo svoj stav. Bošnjacima bi odgovaralo da samo oni odu i da prezentuju svoju stranu priče”, istakao je Dodik.

Upitan kada će prestati proizvodnja kriza u BiH, Dodik je odgovorio da je RS oduzeto 90 hektara zemlje.

“Oduzmete nam zemlju i pitate kad će prestati proizvodnja kriza u BiH. Prestat će kad nestane BiH”, zaključio je Dodik.

 

Visoko.co.ba / Klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.