Dokumentarni film o unuku komandanta Auschwitza na Al Jazeeri Balkans

143

Preživjela iz logora Auschwitz Eva Mozes Kor 2014. godine simbolično usvaja Rainera Hoessa, unuka zapovjednika u tom logoru. Njih dvoje, uz specifična životna iskustva, ujedinjuju se u borbi protiv neonacizma, antisemitizma, rasizma i ksenofobije u današnjem svijetu.

MARKETING

Rainer Hoess prekida odnose s porodicom i napušta dom kao 15-godišnjak nakon što saznaje da je njegov djed Rudolf Hoess odgovoran za istrebljenje dva i po miliona Jevreja u Drugom svjetskom ratu.

Nakon što je u 39. godini preživio težak srčani udar, Rainer je shvatio da se mora suočiti s mračnim porodičnim naslijeđem, ali i strahotama holokausta.

“Činjenica da je on unuk Rudolfa Hoessa za mene predstavlja sjajnu osvetu! Hoess ne može uživati u svom unuku, ali ja mogu”, riječi su kojima Mozes Kor objašnjava svoj odnos s Rainerom.

Nakon televizijskog emitovanja dokumentarni film “Unuk” bit će dostupan i na internetskim platformama Al Jazeere Balkans.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.