Dokumentarni film ‘Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi’ jedan od pobjednika na 20. Međunarodnom festivalu turističkog filma

303

Dokumentarni film ‘Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi’ opisuje transformaciju zapuštenog močvarnog zemljišta u jedan od najljepših europskih parkova. Narator i autor filma dr. Semir Osmanagić gledaoce vodi na uzbudljivo putovanje kroz jedinstvene instalacija, labirinte, spiralne botaničke bašte, piramide, umjetnička djela i arheološke lokacije.

MARKETING

Park je zahvaljujući brojnim prijateljima Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ postao i park međunarodnog duha i pozitivne energije s donacijama s nekoliko kontinenata.

Ovaj dokumentarac već je nagrađen početkom marta 2020. izuzetnim priznanjem kao jedan od pobjednika u kategoriji ‘Umjetnost i kultura’ na 20. Međunarodnom festivalu turističkog filma ITN Berlin ‘The Golden City Gate Third Star 2020’.

Fondacija je obavještena 31. marta 2020. da je ovaj film ušao u selekciju filmova na ‘Oniros Film Awards’. Riječ je festivalu koji se održava u italijanskom gradu Saint Vincent 6. maja 2020.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara