Lokalne TemeDr. Amir Ganić: „Visočka pečenica“ na četiri najznačajnija svjetska jezika

Dr. Amir Ganić: „Visočka pečenica“ na četiri najznačajnija svjetska jezika

U posljednjem broju (br. 4 juli/august, god. XXI 2019) prestižnog zagrebačkog naučnog časopisa Meso, publikovan je još naučni rad prof. dr Amira Ganića i koautora, pod naslovom „Zaštita zemljopisnog podrijetla „Visočke pečenice“ – put do brenda“.

Prof. Ganić (koji je ujedno i član uređivačkog kolegija prestižnog časopisa), već godinama unazad istražujući i pišući naučne radove, istrajava u namjeri zaštite „Visočke pečenice“, ali i drugih tradicionalnih mesnih proizvoda „Visočkog kraja“. U navedenom radu, prof. Ganić je predstavio neke od rezultata dogogodišnjih istraživanja na „Visočkoj pečenici“, u svrhu njene zaštite oznakom geografskog porijekla.

Podsjećanja radi, pod kraj prošle godine završene su sve aktivnosti oko aplikacije za zaštitu ovog tradicionalnog proizvoda. Očekivanja su da bi se do kraja tekuće godine mogao dobiti pozitivan odgovor od nadležne agencije za certificiranje (Agencija za sigurnost hrane BiH).

 

Visoko.co.ba/Amir Ganić


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE