Naslovnica Lokalne Teme Dr. Amir Gani...

Dr. Amir Ganić: „Visočka pečenica“ na četiri najznačajnija svjetska jezika

744

U posljednjem broju (br. 4 juli/august, god. XXI 2019) prestižnog zagrebačkog naučnog časopisa Meso, publikovan je još naučni rad prof. dr Amira Ganića i koautora, pod naslovom „Zaštita zemljopisnog podrijetla „Visočke pečenice“ – put do brenda“.

Prof. Ganić (koji je ujedno i član uređivačkog kolegija prestižnog časopisa), već godinama unazad istražujući i pišući naučne radove, istrajava u namjeri zaštite „Visočke pečenice“, ali i drugih tradicionalnih mesnih proizvoda „Visočkog kraja“. U navedenom radu, prof. Ganić je predstavio neke od rezultata dogogodišnjih istraživanja na „Visočkoj pečenici“, u svrhu njene zaštite oznakom geografskog porijekla.

Podsjećanja radi, pod kraj prošle godine završene su sve aktivnosti oko aplikacije za zaštitu ovog tradicionalnog proizvoda. Očekivanja su da bi se do kraja tekuće godine mogao dobiti pozitivan odgovor od nadležne agencije za certificiranje (Agencija za sigurnost hrane BiH).

 

Visoko.co.ba/Amir Ganić

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.