Lokalne Teme

Dr. Amir Ganić: „Visočka pečenica“ na četiri najznačajnija svjetska jezika

U posljednjem broju (br. 4 juli/august, god. XXI 2019) prestižnog zagrebačkog naučnog časopisa Meso, publikovan je još naučni rad prof. dr Amira Ganića i koautora, pod naslovom „Zaštita zemljopisnog podrijetla „Visočke pečenice“ – put do brenda“.

Prof. Ganić (koji je ujedno i član uređivačkog kolegija prestižnog časopisa), već godinama unazad istražujući i pišući naučne radove, istrajava u namjeri zaštite „Visočke pečenice“, ali i drugih tradicionalnih mesnih proizvoda „Visočkog kraja“. U navedenom radu, prof. Ganić je predstavio neke od rezultata dogogodišnjih istraživanja na „Visočkoj pečenici“, u svrhu njene zaštite oznakom geografskog porijekla.

Podsjećanja radi, pod kraj prošle godine završene su sve aktivnosti oko aplikacije za zaštitu ovog tradicionalnog proizvoda. Očekivanja su da bi se do kraja tekuće godine mogao dobiti pozitivan odgovor od nadležne agencije za certificiranje (Agencija za sigurnost hrane BiH).

 

Visoko.co.ba/Amir Ganić

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh