Dr.Faruk Hodžić predsjednik kluba poslanika DF-a u ZDK treći po ukupnom broju glasova za ulazak u Glavni odbor

2594

Visoko nije dobilo svog predstavnika u GO Demokratske fronte BiH, a bila su dva kandidata Ishak Vehab i Jasmina Semić. Međutim interesantan je podatak da su tri od pet poslanika u Skupštini ZDK koji su bili kandidati za mjesto u Glavnom odboru i dobili potreban broj glasova. Također je interesantan podatak i da je dr.Faruk Hodžić, predsjednik Kluba poslanika DF-a u ZDK bio treći po ukupnom broju dobijenih glasova od svih kandidata. Tim povodom na svom Facebook profilu dr.Hodžić je ostavio i kratku poruku:

MARKETING

“Želim da sa Vama podijelim svoju radost i to da sam ponosan na činjenicu da sam na 1.kongresu DF-a izabrana za člana GO i to od 250 kandidata treći po broju osvojenih glasova. Ponosan i zahvalan delegatima i delegaticama koji su mi, ogromnom većinom dali povjerenje. Idemo dalje”

lejla imamovic, zeljko komsic-1Tri od pet poslanika DF-a u Skupštini ZDK, Draženka Subašić, Midhat Delić, i dr.Faruk Hodžić su bili kandidovani i dobili su povjerenje delegata. Visočanka Lejla Imamović također poslanica u Skupštini ZDK i zastupnik u Domu naroda FBiH nije bila kandidat i moguće da je to bila greška pa je Visoko ostalo bez predstavnika u Glavnom odboru. Peti poslanik Samir Lemeš također nije bio kandidat. Kada su u pitanju članovi DF-a iz ZDK koji su nakon ovog Kongresa dobili neke funkcije, treba spomenuti i Nusreta Muslića iz Kaknja koji je postao član Nadzornog odbora koji inače broji samo sedam članova.

Nakon 1.Kongresa Demokratske fronte uslijedit će i unutarstranački izbori u Općinskim i Kantonalnim organizacijama.

Komentari

komentara