Dramska predstava “Kavkaski krug kredom” 24. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo

68

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo će u utorak, 24. septembra, sa početkom u 19:30 sati biti izvedena drama “Kavkaski krug kredom” koju je prema tekstu Bertolta Brechta režirao Paolo Magelli.
“Kavkaski krug kredom” je jedno od posljednjih, ali i najintrigantnijih komada Bertolta Brechta (1898. -1956.), dramatičara, pjesnika, pripovjedača, reditelja i teoretičara koji je pokrenuo i epski teatar. Iako je Brecht ovu dramu napisao 1948. godine, njen tekst aktuelan je i danas i obavezuje nas na kritiku apsolutističke vlasti, kapitalizma i rata koji nije sredstvo rješavanja nijednog problema i koji stvara daljnje nesreće.

MARKETING

Adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština. U predstavi igraju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Ejla Bavčić Tarakčija, Ermin Sijamija, Aleksandar Seksan, Aldin Omerović, Vedrana Božinović, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Vedran Đekić, Miodrag Miki Trifunov, Merima Lepić-Redžepović, Dino Sarija, Nerman Mahmutović, Kenan Kojić kao muzičar. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

Ulaznice za predstave se mogu kupiti ili rezervisati na blagajni NPS, koja radi u dva termina, od 9 do 11:30 sati i od 15:30 do 19:30 sati. Rezervacije je moguće izvršiti putem web stranice Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara