“Druga strana poplava”: Nabujala Fojnica i Bosna kroz objektiv Almina Tabaka

123

Almin Tabak je freelance fotograf iz Visokog, a kako je u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekao, fotografijom se bavi već 10-ak godina.

MARKETING

Portal Radiosarajevo.ba je u proteklom periodu nekoliko puta objavljivao njegove radove, a večeras vam donosimo foto priču iz Visokog koju je kroz objektiv upravo napisao sam Tabak.

Kako kaže, današnje vanredno i haotično stanje koje je nastalo nakon što su rijeke nabujale i napravile nesagledivu štetu u cijeloj BiH, on je pokušao prikazati kroz neku “drugu stranu”.

“Tokom večerašnje šetnje kroz svoj rodni grad Visoko, odlučio sam potražiti neku drugu stranu razorne moći nabujale rijeke. U svom ovom haosu, moramo težiti dobrom ako želimo da shvatimo da se sa prirodom ne možemo igrati. Kroz ove fotografije rijeka Fojnice i Bosne, nadam se da sam uspio u tome”, kazao je za Radiosarajevo.ba Almin Tabak.

Pogledajte fotogaleriju…

Podsjećamo, pripadnici Službe civilne zaštite Visoko u saradnji sa ostalim općinskim službama su od ranih jutarnjih sati danas na terenu gdje pokušavaju, uz svu raspoloživu mehanizaciju, smanjiti rizik od poplava koje su nastale uslijed topljenja snijega i kiše.

Kako je saopćeno iz Press službe Općine Visoko, posebno su izraženi problemi nastali uslijed povećanja vodostaja rijeke Radovljanke u MZ Moštre, na prostoru ove općine.

“Slični problemi sa rijekom Radovljankom se nisu dešavali u ranijem periodu, ali, poduzete su sve neophodne mjere kako bi se smanjila šteta i pružila pomoć stanovnicima okolnih naselja.

Neka od kritičnih područja općine Visoko su: dionica Moštre – Kondžilo, zgrada “Korea” kod Gimnazije Visoko, Franjevački samostan (dvorana), Čekrekčije, Topuzovo Polje, Radovlje (zahvaćeni plastenici), dio Naselja Prijeko uz rijeku Fojnicu i ostala.”, saopćeno je.

radiosarajevo.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara