Drugi poraz visočke Bosne u Drugoj ligi Centar: NK Vis Simm – Bau iz Kosove slavio u Lukama

735

Visočani nastavljaju nevjerovatno loš niz partija u brojnim prvenstvima širom Federacije Bosne i Hercegovine, pa nakon što su prošle sezone, nakon historijski najgorih rezultata, ispali iz Prve lige FBiH, vrlo slično su otvorili i sezonu u Drugoj ligi – grupa Centar.

Prošlog vikenda poraženi su u Jelahu, gdje je Borac slavio rezultatom 1:0, te smo tada pokušali da vjerujemo da je riječ o asimiliranju na novu ligu, koja je poprilično domaćinska, no čini se kako su nas izabranici Faruka Dedića već u drugom kolu na stadionu Luke odlučili demantirati.

Utakmica je za Visočane počela veoma dobro, te nakon nekoliko solidnih prilika u prvih 20 minuta utakmice uspijevaju krunisati svoju nadmoć na terenu te doći do prednosti pogotkom Muharemovića u 23. minuti. Ipak, slavlje je potrajalo tek do pred kraj drugog poluvremena kada gosti uspijevaju doći do izjednačujućeg pogotka u 41. minuti.

U nastavku strijelca, ispostavit će se, jedinog potogka za Bosnu zamijenio je Karišik, a već na startu vidio se sunovrat u igri Bosne, posebno u odbrani. Cijelu situaciju gosti iz Kosove uspijevaju okrenuti u svoju korist zahvaljujući penalu koji su Visočani “skrivili” u 51. minuti, nakon čega sa bijele tačke bio precizan Čakar za 1:2. To su, otprilike, bile i sve zanimljivosti na ovoj utakmici, izuzmemo li tek nekoliko poluprilika koje su domaći uspijevali napraviti do kraja utakmice, koja je i završena rezultatom 1:2 u korist ekipe NK Vis Simm – Bau.

Inače, utakmica je odigrana pred gotovo praznim tribinama, što je dodatni poraz za upravu u članove NK Bosna Visoko, koji su u proteklim sezonama imali kakvu-takvu podršku navijača.

Ovo je, dakle, već drugi poraz NK Bosna Visoko na samom startu sezone te se čini kako ćemo i u Drugoj ligi, kroz koju su se Visočani “prošetali” prije samo dvije godine, gledati sunovrat kluba sa stadiona u Lukama.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara