Društvo novinara BiH: Novinar Dario Božić podnio prijavu zbog širenja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti

1521
Nakon reakcije brojnih instanci za borbu protiv pritisaka na medije, među kojima se našla i Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, danas je zbog pritisaka i prijetnji novinarima redakcije Visoko.co.ba ponovo reagiralo Društvo novinara BiH. Nakon reakcije na prijetnje upućene novinaru Adnanu Jašarspahiću, ovog puta reagirali su povodom prijave koju je podnio Dario Božić.

 

MARKETING
Njihovo saopćenje prenosimo vam u nastavku u cijelosti:

 

“Novinar iz Visokog Dario Božić podnio je prijavu za širenje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti protiv općinske načelnice Amre Babić i još dvije osobe.
Božić je prijavu podnio nakon pritisaka i uvreda kojima je bio izložen putem društvenih mreža.

 

 

Društvo novinara je ranije informiralo javnost o slučajevima pritisaka na novinara iz Visokog Adnana Jašarspahića, zbog čega je podnio prijave policiji.

 

Očekujemo da institucije za provođenje zakona urade svoj dio posla, da pritisci na predstavnike medija prestanu i da im se omogući nesmetan rad”, navodi se u saopćenju Društva novinara BiH.

 

 

 

Visoko.co.ba/Društvo novinara BiH

Komentari

komentara