Druženje Bosanaca na otoku Šolta: Ministar MUP-a ZDK Dario Pekić i Ivan Rakitić na kafi u Nečujmu

2372

Visočanin i aktuelni ministar MUP-a u Vladi ZDK, Dario Pekić, već dugo vremena na otoku Šolta (45 minuta trajektom od Splita) posjeduje apartmane i ugostiteljske objekte, a odnedavno je dobio i svjetski poznatog komšiju, nogometnu zvijezdu Barcelone i hrvatske reprezentacije.

MARKETING

Ivan Rakitić izgradio je vilu u blizini konobe i kafića čiji je vlasnik Pekić, a to je bio povod za druženje, sladoled i kafu u “Tamarisu” te priču o Nečujmu, dijelu otoka Šolta u kojem su se odlučili za kupovinu kuća za ljetovanje.

”Još prošle godine sam čuo da je Ivan kupio plac na kojem ima namjeru izgraditi vilu. A već ove godine sve je gotovo i pije se kafa u komšiluku. Svakako da pojava ovakve svjetske sportske veličine je velika stvar za popularizaciju turizma na Šolti i Hrvatskoj uopšte. Na neki način Ivan Rakitić je i “naš”, njegovo porijeklo je iz Žepča, grada koji se nalazi u ZDK i kao ministar od kolega u Vladi ZDK sam još ranije saznao da on nije zaboravio svoj grad, čak se igra i jedan nogometni turnir koji se zove po njemu. Biti tolika svjetska zvijezda, igrati u tako velikom klubu, a pri tome biti tako jednostavan i normalan, to je Ivan Rakitić kakvog sam ja upoznao na Šolti.” – rekao je za Visoko.co.ba Dario Pekić.

Podsjećamo, otok Šolta osim što je poznat po čistom moru, špiljama za ronjenje, mjesto je kojem nije odolio ni književnik Marko Marulić, poznat je i po posebnoj vrsti sova “Čuvita” koja je zaštitnik otoka. Opjevan je i u pjesmi Olivera Dragojevića “S ponistre se vidi Šolta”, a na istom je nastanjena i najveća živuća novinarska veličina Viktor Ivančić, jedan od osnivača kultnog splitskog sedmičnika Feral Tribune. .

Komentari

komentara