Drži vodu dok majstori odu: Tri dana nakon asfaltiranja fekalne vode preplavile ulicu Mladih muslimana

4448

Samo tri dana nakon završetka višemjesečnih radova na asfaltiranju i tek nekoliko sati nakon što su gradske vlasti hvalospjevno otkrile kako su “riješile problem stanovnika ulice Mladih muslimana star 50 godina” priroda se potrudila da demantuje ovakve tvrdnje. Naime, tokom popodnevnog vremena koje je zahvatilo šire područje Visokog došlo je do izlijevanja fekalnih voda u tek asfaltiranoj ulici.

MARKETING

To ne bi bilo mnogo neobično za naš grad, budući da je mnogo ulica koje imaju ovakve probleme, no kada se to desi u tek renoviranoj ulici u kojoj je, prema tvrdnjama lokalne vlasti, rekonstruirana fekalna kanalizaciona mreža, te izgrađen novi oborinski kolektor, nakon čega je ulica i asfaltirana, takva pojava postaje eklatantan primjer na koji način se provode projekti u našem gradu.

Kako je navedeno u saopćenju gradske vlasti, “zbog neodgovarajućeg profila cijevi i mješovitog prikupljanja fekalne i oborinske vode, kanalizaciona cijev usljed obilnijih padavina nije mogla primiti oborinsku vodu, zbog čega je dolazilo do plavljenja stambenih objekata”. Ipak, samo nekoliko sati nakon ovog saopćenja, tokom malo jačeg ljetnjeg pljuska, ulica je ponovo više ličila na rijeku, dok su kroz nju tekle fekalne vode iz jednog od šahtova.

Dodatno, stanovnici ove ulice koji su željeli ostati anonimni istaknuli su za naš portal da nikada fekalne vode nisu tekle ulicom Mladih muslimana, sve do sada, iako je ranije bilo i većih i obilnijih padavina.

Ukoliko znamo da je riječ o projektu vrijednom više stotina hiljada, te ukoliko još uz to dodamo da su radovi na rekonstrukciji saobraćajnice duge nekoliko stotina metara trajali duže od pola godine, jasno je kakav produkt dobijaju građani za svoj novac kojim se onda izvršioci funkcija u lokalnih vlasti, koje su građani izabrali, hvale pokušavajući na taj način prikupiti političke poene.

“Drži vodu dok majstori odu”, u bukvalnom smislu, postao je princip prema kojem se provode projekti u našem gradu, te je pitanje do kada će građani trpjeti da se neko poigrava s novcem koji, kroz direktne i indirektne namete, uplaćuju u budžete, a iz kojeg se i finansiraju plate onih koji bi trebali da provode projekte u interesu građana.

Komentari

komentara