Naslovnica BiH Politika Duel SDP-a i ...

Duel SDP-a i SDA: Danas referendum o opozivu načelnika Lukavca

Građani Lukavca danas na referendumu odlučuju hoće li uskratiti povjerenje načelniku Edinu Deliću (SDP). Incijativu za opoziv načelnika u Općinskom vijeću pokrenuli su vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA).

55

SDA je opoziv zatražila zbog, kako smatraju, sumljivog načina usvajanja budžeta, te zbog toga što se zaobilaze predstavnici mjesnih zajednica kada se provode određeni projekti.

Iz SDP-a negiraju ove navode i podcrtavaju da je sve u vezi usvajanja općinskog budžeta bilo u skladu sa zakonom.

Načelnik će biti opozvan ukoliko za odluku glasa više od 50 odsto građana koji izađu na referendum. Dario Jovanović iz Koalicije pod lupom“ kaže da je ova Koalicija angažirala 63 posmatrača koji će biti prisutni na svim redovnim biračkim mjestima, u izbornoj komisiji za postupak opoziva i mobilnom timu.

Lukavčanima će se danas postaviti pitanje “Da li ste za opoziv načelnika Općine Lukavac Edina Delića?”, a potvrdnim i negativnim odgovorom na kraju će odlučiti ostaje li Delić i dalje na poziciji prvog čovjeka ove općine.

Delić je na prethodnim lokalnim izorima za načelnika Lukavca odabran kao nezavisni kandidat kojeg su podržale SDP, DF i SDU.  Pet mjeseci kasnije Delić je zvanično postao član SDP-a.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.