Dva nova slučaja koronavirusa u Visokom, rezultati potvrđeni na KCUS-u

814
Ilustracija
Ilustracija

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19) zabilježena su u Visokom, a to je potvrđeno rezultatima posljednjih testiranja napravljenih na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

MARKETING

To je novi rast broja oboljelih u našem gradu, a vrijedi napomenuti da je, prema zvaničnoj statistici Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Visokom do sada u Visokom testirano više od 800 osoba, te da je trenutno više od 50 aktivnih slučajeva koronavirusa u našem gradu. Dodatno, statistika govori kako su do sada 52 osobe izliječene, a zabilježena su, nažalost, tri smrtna slučaja.

Prema zvaničnoj statistici Kriznog štaba ZDK-a u Visokom je od početka pandemije zabilježeno 127 slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj zaraženih koronavirusom u BiH porastao za 345 osoba

U posljednja 24 sata na području Bosne i Hercegovine zabilježeno je 345 novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrđeno je podacima iz entitetskih nadležnih institucija. Prema dodatnim informacijama, zabilježeno je i jedanaest smrtnih slučajeva, osam u Federaciji BiH i tri u entitetu Republika Srpska.

U FBiH za 24 sata testirana 1.484 uzorka, 238 pozitivnih na COVID-19

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 1.484 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosanskopodrinjskom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 100.411 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 9.310 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 5.698 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.369 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je osam smrtnih ishoda. Preminula su dva muškarca iz Travnika, po jedan iz Sarajeva, Goražda, Živinica, Sapne i Busovače, te jedna žena iz Kiseljaka.

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 243, od toga 156 osoba je muškog i 87 ženskog spola, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

RS: 107 novozaraženih koronavirusom, tri osobe preminule

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa virusom korona zaraženo je 107 lica od 527 testiranih uzoraka, dok je troje preminulo, izjavio je danas direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Preminuo je muškarac iz Banjaluke star 75 godina, muškarac iz Doboja koji je imao 55 godina i žena od 76 godina iz Kozarske Dubice.

Najviše zaraženih je iz Banjaluke – 19, zatim iz Mrkonjić Grada devet, Bijeljine i Gacka po osam, Gradiške šest, Doboja, Kneževa i Prnjavora po pet, dok ostale opštine imaju manji broj zaraženih, rekao je Zeljković novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je i dalje prisutno pogoršanje epidemiloške situacije i apelovao na građane da se pridržavaju propisanih mjera.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara