Dvije bivše studentice optužile Jamesa Franca za seksualno zlostavljanje

82

Holivudsku zvijezdu Jamesa Franca, koji je jedno vrijeme držao praktičnu nastavu, tuže njegove dvije bivše studentice za seksualno nedolično ponašanje, piše Sky News.
Glumac koji je osvojio Zlatni globus navodno je zloupotrijebio svoj položaj da bi imao “seksualno nedoličan odnos s nekim studenticama”, a ako bi ga odbile davao bi im lošije ocjene i uskratio bi im pojavljivanje u njegovim filmovima, navodi se u tužbi.

MARKETING

Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal kažu da je Franco pokušao stvoriti grupu mladih žena koje bi bile izložene seksualnom iskorištavanju u ime obrazovanja.

U tužbi, podnesenoj na sudu u Los Angelesu, pišu da su se navodne zloupotrebe dogodile u Studiju 4 u vlasništvu upravo Jamesa Franca, koji je otvoren 2014. godine, a zatvoren 2017. godine.

Tvrdi se da su studentice bile primorane da učestvuju u eksplicitnim scenama seksa, što inače, prema riječima ovih žena, nije standard u filmskoj industriji.

One, između ostalog, traže odštetu i uništavanje bilo kakvih snimaka scena seksa u kojima se pojavljuju. Također, zahtijevaju od suda da omogući da se u ovu parnicu uključe i druge žene koje su, prema njihovim navodima, zlostavljane.

Isto tako, glumica Violet Paley optužila je kolegu Jamesa Franca da ju je prisiljavao na oralni seks u njegovom automobilu, a također navodi kako je on pokušao zavesti njenu 17-godišnju prijateljicu.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara