Naslovnica ZDK Crna hronika Dvije osobe u...

Dvije osobe uhapšene u Zenici zbog krađe i prikrivanja

70

U proteklih deset dana, na području Grada Zenica, od strane nepoznatog lica izvršeno je nekoliko krivičnih djela teške krađe na naročito drzak način, na način da je nepoznato lice, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, prilazilo uglavnom starijim ženskim osobama, na osamljenim mjestima i ulazima u haustore zgrada, te od istih trgalo i otuđivalo lančiće sa vrata i u jednom slučaju naušnice.

Preduzimajući intenzivne operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenih krivičnih djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su juče, u poslijepodnevnim satima, na području Zenice lišili slobode lice T.M., iz Zenice, koje se sumnjiči za izvršenje navedenih teških krađa.

U okviru poduzimanih aktivnosti službenici kriminalističke policije su juče, na području Grada Zenica, lišili slobode i lice B.A., iz Zenice, kod kojeg je pronađen otuđeni nakit i koje se sumnjiči za prikrivanje u vezi izvršenih krivičnih djela. Oba lica su zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U toku dana, a nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza i obavještenja, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I će lice T.M., rođeno 1980. godine, iz Zenice, predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Teška krađa” iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona FBiH  i  krivično djelo “Laka tjelesna ozljeda” iz člana 173. Krivičnog zakona FBiH.

Protiv lica B.A., rođenog 1980. godine, iz Zenice, će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Prikrivanje” iz člana 300. Krivičnog zakona FBiH.

Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima i pravnim subjektima koji su pružili značajnu pomoć policijskim službenicima i time doprinjeli uspješnom rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, kao  i otkrivanju i lišenju slobode izvršilaca istih.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.