Dženan Šabić mladi nogometni talent iz Visokog: Već sa 15 godina pozvan u omladinsku reprezentaciju BiH

437

Dženan Šabić, mladi nogometaš iz Visokog ovih dana dobio je prvi važan poziv u svojoj karijeri. Riječ je o pozivu u omladinsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sa kojom će kao član užeg rostera učestvovati na zvaničnim utakmicama koje će mladi bh. nogometaši odigrati na međunarodnom turniru u Zagrebu.

MARKETING

Ovaj mladi Visočanin svoju karijeru je počeo u ŠF Gračanica, nakon čega je bio član i kolektiva ŠF Visport i NK Bosna Visoko, a od 13 godine nastupa za omladinske selekcije FK Željezničara. Sa dosta uspjeha se razvija, igra i niže zapažene rezultate, a trenutno je u U-15 pionirskoj selekciji koja se takmiči u Premijer ligi BiH.

Dženan je drugi strijelac kluba u dosadašnjem dijelu sezone, a ujedno je najbolji asistent, dok je na diobi petog mjesta na listi strijelaca u ligi. Tri kola prije kraja, Dženan je sa svojim trenerom i ekipom FK Željezničar obezbijedio titulu državnog prvaka gdje su bez premca zasjeli na 1. mjesto na tabeli i držali ga sve do kraja sezone. Sve to nije prošlo nezapaženo i nagrađen je pozivom u reprezentaciju.

“Iza svega ovoga se krije “nevidljiva sila” koja Dženana gura naprijed, pomaže mu da bude prvenstveno pravi čovjek pa onda vrhunski nogometaš. Mnogo je truda, rada, odricanja, volje, želje i discipline uloženo, ulaže se, i ulagat će se, jer sam talenat bez napornog i predanog rada je ništa. Da bi se uspjelo mora se raditi mnogo, tako Dženan pored klupskog treninga ima i dodatni trening pa je to sve uz posebne ljude oko njega jedna dimenzija više i nova stranica koja će uz Božiju pomoć ako Bog da pisati lijepe stvari”, poručili su članovi Nerminove porodice, koji su nam se i javili sa ovom pozitivnom pričom.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.