Džeparoš opljačkao ženu na visočkoj pijaci: Prijavila da joj je ukrao novčanik iz tašne

2742
Ilustracija / Foto: Visoko.co.ba
Ilustracija / Foto: Visoko.co.ba

Na području grada Visokog u ponedjeljak su prijavljena dva krivična djela krađe.

Prema informacijama do kojih je došao portal Visoko.co.ba, jedno krivično djelo, od ova dva, se odnosi na “džeparenje” koje je izvršeno na visočkoj pijaci.

“U ponedjeljak u 12:20 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko se obratila D.R., rođena 1950. godine, iz Visokog, koja je tom prilikom prijavila da joj je od strane nepoznatog lica, na lokalitetu pijace Sebilj, oko 11:30 sati, otuđen novčanik iz ručne tašne, u kojem se nalazio novac i lični dokumenti oštećene”, rečeno je za Visoko.co.ba u Sektoru za informisanje MUP-a ZDK.

Kako su nam kazali, daljnji rad na rasvetljavanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Također, prema informacijama iz PS Visoko, evidentirana su i dva slučaja narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na drugog.

“Nije bilo izvršenih uviđaja saobraćajnih nezgoda na prostoru Visokog u ponedjeljak. Međutim, policijski službenici su kontrolisali 23 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje, prekoračenje brzine, nepropisno parkiranje i nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima”, saopćeno je iz PS Visoko.

Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara