Muzika

Edo Maajka na festivalu PYAF: Borba za hrabru umjetnost i aktivizam

Nakon brojnih panela i umjetničkog programa, Edo Maajka će s s bendom u subotu na platou muzeja “Bitke za ranjenike” u Jablanici nastupiti na Festivalu omladinske kulture i aktivizma PYAF.
Festival će se od 23. do 25. augusta održavati pod sloganom “From Brave Art to Activism!”, a najpopularniji reper Balkana poziva omladinu da prisustvuju velikom događaju koji za cilj ima borbu za hrabru umjetnost i aktivizam.

PYAF je prilika i mogućnost za mlade umjetnike i muzičare, ali i sve ostale da pokažu šta znaju i žele ostvariti, ali i na neki način unaprijediti omladinski aktivizam koji je, kažu organizatori, itekako potreban.

Prije nastupa žestokog repera, publici će se predstaviti bendovi “Mind Zoo” iz Splita i “Hiden Resonance” iz Travnika odabrani u okviru RockMarathon DemoFest konkursa te “Činčila” iz Sarajeva kao gosti festivala. Organizatori dodaju da će se prvog dana festivala moći pogledati predstava “Onomatobleja” mostarskog komičarskog trojca Omer Hodžić, Nikola Rončević i Luka Marijanović u Velikoj Sali Muzeja od 19 sati, dok će u nedjelju na završnici PYAF-a igrati “Maslinova grana” Mostarskog teatra mladih, također od 19 sati.

PYAF se održava u organizaciji Omladinskog kulturnog centra Urban Art i Omladinskog kluba “Pod istim suncem” u sklopu BHRI programa. Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh