Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovog jela:
1 velika glavica luka
2 čehna bijelog luka
pola mrkve
1 celer
2 paradajza
160 gr usoljene ribe
1 konzerva voća ackee
Način pripreme:
Zagrijte ulje u tavi. Isjeckajte na kockice luk, mrkvu, bijeli luk, celer i dva paradajza. Propržite ih. Kada propržite dodajte im usoljenu ribu koja je bila u vodi preko noći.
Ubacite nekoliko listova timjana. Potom dodajte ackee. Propržite sve. Servirajte s prženim bananama i salatom.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.