Naslovnica Lokalne Teme Pozitivno Visoko Ekipa iz ZDK-...

Ekipa iz ZDK-a sjajna na 2. međunarodnom turniru u pikadu za osobe s invaliditetom u Dimitrovgradu, Visočani upisali dobre nastupe

46

Na poziv organizatora 2. Međunarodnog turnira u pikadu za osobe sa invaliditetom, reprezentativci Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Zeničko-dobojskog kantona (SS OSI ZDK) sa ekipom iz Zavidovića za koju su nastupali Mirsad Mahmutović i Nisvet Bećirovićović , i drugom ekipom iz Visokog za koju su nastupili Avdija Višča i Senad Goralija, doputovali su u Dimitrovgrad – Caribrod u Srbiji te su svojim izvanrednim rezultatima uz učešće 13 ekipa iz Srbije, Bugarske i BiH postigli da se na pobjedničkom tronu nađu naši predstavnici i u čast pobjednika intonira himna BiH.

Turnir održan tokom vikenda 14.- 16. 09. 2018. godine pobudio interesovanje brojnih ljubitelja ove olimpijske discipline, te na samom otvaranju turnira kome su najviše truda uložili istaknuti sportski radnici Srbije Ružica Aleksov, svojevremena zlatna olimpijka u Seulu te Boban Nikolić majstor borilačkih vještina, nosilac crnog pojasa 8. dan pojavili su se i gosti Dragan Janketić predsjednik Sportskog saveza OSI Srbije te dekan Fakulteta za fizičku kulturu u Nišu, predstavnici opštine Dimitrovrgrad.

U veoma jakoj konkurenciji nakon održanog takmičenja prvo mjesto pripalo je ekipi SS OSI ZDK – Zavidovići, drugo mjesto ekipa Novi Sad iz Novog Sada, treće mjesto ekipa Bor iz Bora dok je zbrajanjem bodova iz prethodnog takmičenja  a ne odigravanjem meča četvrto mjesto pripalo drugoj ekipi ZDK, ekipi iz Visokog.

Pored takmičarskog dijela turnira bila je ovo zgodna prilika da se razgovara sa predstavnicima Paraolimpijskog komiteta Srbije ( Ružica Aleksov) o načinima buduće saradnje ovih sportskih saveza i zajedničkim nastupima u prekograničnim projektima ka fondovima EU, ali i češćim posjetama i učešćem na takmičenjima ovih država.

Dodatno takmičenje bilo je traženje MUŠ majstora turnira, koje je pripalo, sa najboljim pogotkom Daliboru Ilijiću iz Knjaževca.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.