Ekipe Mali raj i Gračanica prvaci Bajramskog malonogmetnog turnira

546

Sinoć je u hali KTK u Prijekom, u kojoj postoji malonogometni teren, održan Bajramski malonogometni turnir za dječake, u organizaciji MNK “Doktori&Čarobnjaci” i Mjesne zajednice Centar. Iako smo najavljivali da će se turnir odigravati u toku dva dana, ipak cijela sportska manifestacija smještena je u jedno večer, a zbog praznika koji su u toku i koji mnogima zadaju porodične obaveze.

MARKETING

Na prvom Bajramskom malonogometnom turniru učestvovalo je šest ekipa, koje su podijeljene u dvije starosne skupine, te koje su se takmičile prema kup sistemu za vrijedne nagrade.

U kategoriji dječaka rođenih između 1999. i 2001. godine, nakon odigranih utakmica, prvo mjesto zauzela je ekipa Mali raj, koja je ostvarila sve pobjede, a zatim slijede na drugom mjestu ekipa Caffe bar Ipe i na trećem ekipa Adidas.

Druga kategorija bila je namijenjena za dječake rođene nakon 2002. godine, a u toj kategoriji status najboljih izborili su članovi ekipe Gračanica, dok su drugo mjesto zauzeli igrači NK Bosna, a treće ekipa Bronx 23.

Na kraju turnira laskavu titulu najboljeg igrača cjelokupnog turnira odnio je Vlatko Premčevski.

Organizatori su izrazili nadu da će ovakav turnir biti održavan i narednih godina, te da će prerasti u svojevrsnu tradiciju, budući da je to jedna od mnogobrojni stvari koja je potrebna u našem gradu kako bi mladi imali priliku za dokazivanje svojih vještina i talenata.

Komentari

komentara