Ekonomski fakultet UNZE: Akademija za ekološki menadžment u funkciji održivog ekonomskog razvoja

270

Akademija za ekološki menadžment u funkciji održivog ekonomskog razvoja – Na Ekonomskom fakultetu UNZE, dodjelom certifikata polaznicima, ozvaničen je kraj prvog ciklusa  “Akademije za ekološki menadžment u funkciji održivog ekonomskog razvoja”. Prvi ciklus Akademije, koji se sastoji od tri stepena, uspješno je okončalo 17 polaznika iz nekoliko preduzeća javnog i privatnog sektora ZDK. Po uspješnom završetku polaznici Akademije dobili su certifikat Ekološki menadžer trećeg stepena.

MARKETING

Uz rektora Univerziteta u Zenici prof.dr. Damira Kukića i dekana Ekonomskog fakulteta UNZE, doc.dr.sc. Alaudina Brkića, svečanom uručivanju diploma prisustvovali su premijer ZDK, Mirza Ganić i ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Spahija Kozić koji su i na ovaj način podržali projekat realizacije  “Akademije za ekološki menadžment u funkciji održivog ekonomskog razvoja”.

Osnovni cilj Akademije koja će, obzirom na veliko interesovanje novih polaznika, nastaviti svoj rad je da upozna polaznike sa pojmom ekološkog menadžmenta, održivim, razvojem i problemima životne sredine sa lokalnog, nacionalnog i međunarodnog stajališta, kao i da ih upozna sa međunarodnim standardima.

Menadžment u funkciji održivog razvoja postaje sve značajniji prioritet svakog društva i njegova načela postaju prihvaćena na globalnom nivou. U današnjim uvjetima sve više ograničenih prirodnih resursa dolazimo do povezivanje ekonomije i ekologije kroz koncept ekološkog menadžmenta. Budući da su i ekonomija i ekologija okrenute razvojnim ciljevima čovječanstava ovaj spoj nudi mogućnost kreiranja i postizanja održivog razvoja preduzeća.

Po uspješnom završetku polaznici Akademije dobivaju certifikat Ekološki menadžer s naznakom stepena obuke za polaznike Akademije.

 

Visoko.co.ba/Direktno.ba

Komentari

komentara