Električni MINI Rocketman stiže na tržište

24

BMW je, navodno, dao dozvolu kompaniji MINI da počne sa radom na serijskoj verziji koncept modela Rocketman. Taj koncept je predstavljen još 2011. godine.

Prije nekoliko godina su se takođe pojavile spekulacije da je MINI Rocketman dobio “zeleno svjetlo” za proizvodnju. Međutim, on do proizvodnje (još uvek) nije stigao. Sada se, ako je vjerovati spekulacijama, ide ka tome da ovaj model bude predstavljen do 2022. godine. Reč je o hečbek modelu sa troja vrata.

Naime, pozivajući se na neimenovani izvor iz BMW-a, magazin Autocar prenosi da će Rocketman biti predstavljen pod okriljem kompanije Spotlight Automotive. Osnivači te kompanije su BMW i Great Wall Motors.

“Napredujemo sa planovima koji će biti baziran na konceptu Rocketman. Riječ je o automobilu o kom već duže vreme razmišljamo, ali smo do sada mislili da nam on neće doneti profit. U svakom slučaju, smatrali smo da nam za konsturkciju takvog modela treba partner sa kojim ćemo podijeliti troškove”,  rekao je taj neimenovani izvor. “Great Wall Motors nam je pružio priliku za ovako nešto sa platformom za elektična vozila koju će koristiti MINI”, dodao je on.

MINI Rocketman je predstavljen 2011. godine. Tada je britanski proizvođač planirao da ga prodaje sa trocilindarskim benzinskim i dizel agregatima. Međutim, autoindustrija prolazi kroz period velike promjene. Ona hita ka elektrifikaciji. To znači da će se ovaj model prodavati (ako zaista bude konstruisan) samo sa električnim pogonskim sklopom. O tom električnom sklopu nema nikakvih detalja.

Visoko.co.ba/vrelegume.rs

Komentari

komentara