Naslovnica Preporuka Emily Ratajko...

Emily Ratajkowski pozirala neobrijanih pazuha: Dosta je predrasuda

151

Emily Ratajkowski, manekenka koju mnogi smatraju najprivlačnijom ženom na svijetu, objavila je fotografiju na kojoj je neobrijanih pazuha, što je na društvenim mrežama izazvalo lavinu komentara i reakcija.

Riječ je o fotografiji koju je snimila za magazin Harper’s Bazaar za koji je govorila o feminizmu i pravu žena na izbor da izgledaju i ponašaju se kako god žele.

“Dajte ženama priliku da budu ono što žele. Napisala sam esej za Harpers Bazaar’s o važnosti prava žene na izbor, od toga šta će odjenuti i objaviti do toga hoće li se obrijati ili ne, bez obzira na bilo koje utjecaje koji su oblikovali način na koji sebe predstavlja. Radite šta želite, dosta je predrasuda”, napisala je Ratajkowski.

Njenu objavu je u kratkom roku lajkalo skoro dva miliona ljudi, a reakcije su podijeljene – dio joj je pružio podršku komentarima, no bilo je i onih koji su je pitali da li je ozbiljna.

“Ovo nema nikakve veze s pravima žena, gadno je i nije higijenski”, samo je jedan od brojnih komentara koji kritikuju ovaj potez 28-godišnje Britanke.

Podsjećamo, Ratajkowski u svojim objavama često govori o feminizmu.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.