Emir Džafić predsjednik visočkog udruženja poljoprivrednika VI-MILK izabran u Upravni odbor Udruženja poljoprivrednika Bosne i Hercegovine

724

U četvrtak 12.09.2019. godine u prostorijama Kulturno-sportskog centra Vogošća održana je osnivačka skupština  Udruženja poljoprivrednika Bosne i Hercegovine.

MARKETING

Pored donošenja odluka o osnivanju, statuta i drugih internih akata, izabrano je i rukovodstvo udruženja. Za predsjednika je izabran Vladimir Usorac predsjednik Udruženja poljoprivrednika-mljekara RS, a za zamjenike predsjednika izabrani su Nedžad Bićo predsjdnik Udruženja poljoprivrednika FBIH i Dragan Pavlović predsjednik Seljačkog saveza FBIH. Ermin Veladžić predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka i mesa USK je izabran zapredsjednika Upravnog odbora, a ono što je bitno je da su se i visočki poljoprivrednici pozicionirali i prepoznali značaj državnog udruženja, tako da je i Emir Džafić predsjednik visočkog udruženja poljoprivrednika VI-MILK izabran u Upravni odbor državnog udruženja.

Na kraju je zaključeno da je osnivanje udruženja na državnom nivou historiski bitno za opstanak i razvoj poljoprivrede na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, kao i opstanak stanovništva na svojim ognjištima.

Komentari

komentara