Emir Gačan (ASDA): Vrijeme je za promjene

306

Ako pogledamo 8-10 godina unazad problemi koji su mučili građane općine Visoko uglavnom su ostali isti. Općinske administracije nikako da se izbore da od Općine naprave jedinicu lokalne samouprave u kojoj građani imaju radna mjesta, u kojoj su ulice čiste, gradski i lokalni putevi bez rupa i prohodni u zimsko doba nakon što cijelu noć pada 10 cm snijega, u kojoj djeca ne ginu na putu do škole, koja ima efikasnu administraciju i ugodnu poslovnu klimu, u kojoj svi građani Općine imaju riješen problem vodosnabdijevanja i propisnu kanalizacionu mrežu…

MARKETING

Svi ovi problemi bit će glavni izazov i za narednu općinsku administraciju.

One stranke i pojedinci koje su građani Općine Visoko birali u prethodnim mandatima očito nisu dorasli zadatku. Korupcija, nepotizam, unutarstranački sukobi, lični sukobi i sujete sprječavaju da Općina Visoko bude mjesto ugodnog življenja za sve njene građane.Takvi već dugi niz godina parazitiraju na općinskom budžetu, a svake 4 godine prave se da ih zanimaju nedaće stanovništva.

Unatoč uvjeravanju građana da su nešto dobro započeli ili da će od Visokog napraviti svjetsku metropolu, ne treba vjerovati njihovim „iskrenim“ namjerama jer su u prethodim godinama – mandatima imali priliku da svoju „iskrenost“ realizuju na terenu. Zbog nesposobnosti da riješe probleme Općine Visoko, pažnju građana usmjeravaju na lične sukobe, podjele i međusobna optuživanja.

U Visokom se stvari teško mijenjaju, a  dovoljna je jedna krupna promjena, pa da se  sve  preokrene. Krajnje je vrijeme da se ta promjena desi. Visoko će krenuti naprijed tek kad vlast ne bude kod onih koji su nas doveli tu gdje jesmo.Nama su potrebni novi, mladi i perspektivni ljudi, sa novim idejama koji će pokazati da i naša lokalna zajednica može biti pozitivan primjer uređene, čiste i napredne općine.

S poštovanjem, Emir Gačan

Komentari

komentara