Naslovnica Sport Nogomet Englezi uvode...

Englezi uvode VAR od iduće sezone

27

Nakon što se video assistant referees (VAR) tehnologija već primjenjuje u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, od iduće sezone VAR će biti uveden i u elitni razred engleskog nogometnog prvenstva.

Odluku o uvođenju VAR-a donijeli su premierligaški klubovi na sastanku održanom u četvrtak u Londonu, a odluka je donesena jednoglasno.

“Liga će sada uputiti formalni zahtjev International Football Association Boardu i Međunarodnoj nogometnoj zajednici,” poručili su iz Premiershipa.

Premda su na ‘Otoku’ početkom ove godine uvođenje VAR-a nazvali komičnim i sramotnim, niz sudačkih previda ove sezone natjerao ih je da ‘progledaju’. Jedna od posljednjih velikih sudačkih pogrešaka dogodila se prošlog vikenda za vrijeme utakmice Southampton – Watford (1-1) kada je sudac Simon Hooper poništio regularan pogodak Southamptona.

“Postigli smo regularan pogodak, da je sudac koristio VAR priznao bi pogrešku. Ako je ovo najbolja i najgledanija liga na svijetu, onda moramo imati i takvo suđenje,” ljutio se nakon utakmice napadač Southamptona Chalie Auston, prenosi Hina.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.